Kids op zolder Kids op zolder

Klik op de afbeelding om te vergroten

Kids op Zolder is het vervolg op de Kliederkerk, aangepast aan de leeftijd en interesses van de kinderen uit groep 7 en 8, brugklassers en 2e jaars middelbare school. Op een aantal dinsdagavonden beginnen we om 18:00 uur in de keuken om samen iets klaar te maken en daarna op te eten. Daarna denken we na over een Bijbelverhaal en gaan we daar creatief mee aan de slag. Rond 20:00 uur is het afgelopen.
 
Kliederkerk

Kliederkerk
Al lange tijd blijkt dat de zondagse eredienst niet altijd aansluit bij verschillende leeftijdsgroepen en verschillende (geloofs)belevingen.
Zeker ook voor ouders met kinderen is dat het geval. Het aantal kinderen bij de kinderkring is hierdoor niet heel groot. Toch is er wel behoefte aan mogelijkheden om de Bijbelverhalen door te geven aan de volgende generatie. 
Het is dus belangrijk om als kerk te blijven zoeken naar aansluiting bij de verschillende leeftijden en belevingen. Het doel is daarbij niet om de kerk in stand te houden, maar om o.a. de Bijbelverhalen levend te houden, het Evangelie van Jezus Christus door te geven en er te zijn voor gemeenteleden en anderen.  
Om deze reden en om meer en langer aandacht te kunnen geven aan de kinderen dan tijdens de zondagse Kinderkring mogelijk is, is Kliederkerk (voor kinderen van groep 3 t/m 6 van de basisschool) gestart.
De afgelopen vier seizoenen blijkt deze vorm van jeugdwerk goed te werken, het is dus zeker de bedoeling om groep, met daar waar nodig aanpassingen te blijven aanbieden aan gemeenteleden maar ook aan kinderen van buiten de gemeente.

Lees meer: Uitnodiging Kliederkerk
 
 
Evaluatie eerste Kliederkerk Evaluatie eerste Kliederkerk
Onze 1e kliederkerk op woensdagmiddag 14 oktober 2015 was heel erg leuk! Maar liefst 11 kinderen waren direct uit school naar het jeugdhonk gekomen. We hebben eerst samen broodjes knakworst gegeten. Daarna mocht iedereen die dat wilde iets op een wolkje schrijven, bv waar je verdrietig over bent, of juist heel blij! Of wat je graag zou willen worden…..

Deze kleine wolkjes hebben we op een grote wolk geplakt en hopelijk komen er volgende keer weer nieuwe wolkjes bij. Vervolgens was het tijd voor een bijbelverhaal. Centraal stond het verhaal van meneer Ikke wat later Zacheus bleek te zijn. Aan de hand van een kleurplaat die nog helemaal niet af was, mochten de kinderen tijdens het verhaal de plaat steeds verder intekenen en stelden we ze af en toe een vraag. Bv. hoe ziet iemand eruit die blij is, of boos? Hadden ze zelf wel eens iets gedaan wat de ander niet zo leuk vond? En waarom ging Jezus toch bij Zacheus eten terwijl hij niet altijd eerlijk was geweest? Dit leverde mooie antwoorden op! Door het verhaal werd het duidelijk dat het bij Jezus anders gaat dan verwacht en dat iedereen speciaal is!

Tot slot was het tijd om te knutselen. Sommigen maakten een meneer Ikke van klei, anderen gingen met verf of blokken aan de slag. Nadat we nog wat hadden gedronken en een zakje chips hadden gekregen, gingen de kinderen weer naar huis.

Benieuwd naar de foto’s? neem dan een kijkje in het fotoalbum op deze site