dinsdag 27 februari 2024

Workshop God in de klimaatcrisis

Datum: 
 dinsdag 27 februari 2024
Tijdstip: 
 19:30 uur  - 22:00 uur
Locatie: 
 Protestantse kerk te Terneuzen 'De Ontmoeting', Koninginnelaan 4

Hoe houden we hoop in deze snel veranderende wereld? Een positief verhaal!

De laatste jaren wordt steeds duidelijker welke impact wij hebben op de natuur. Ons afval stroomt door de rivieren en oceanen, de biodiversiteit holt achteruit en de klimaatcrisis wordt steeds meer zichtbaar. We kunnen er niet meer onderuit om anders te gaan leven. Niet alleen voor de dieren en planten of de generaties na ons, maar ook voor de meest kwetsbaren op de wereld die nu al het hards geraakt worden. Wat kan je doen? Welke keuzes maken verschil en heeft het nog wel zin? Hoe voorkom je dat je uitgeblust raakt? En hoe houd je de hoop vast?

God in de klimaatcrisis: een interactieve workshop over zinvol handelen. Op dinsdag 27 februari komt Alfred Slomp naar ons toe met zijn nieuwe workshop ‘God in de klimaatcrisis’. Hij neemt ons mee naar de vraag hoe je hoop houdt in een snel veranderende wereld. Welke duurzame keuzes maken nu echt verschil voor het klimaat? En hoe brengen we met elkaar een duurzame beweging op gang?

Hoe kun je je laten inspireren door Gods droom voor een eerlijke wereld?

Over deze workshop werd gezegd:
"Alfred Slomp was bij ons voor de workshop God in de klimaatcrisis. Hij verstaat de kunst om een zwaar thema op een uitnodigende, hoopvolle en niet moralistische wijze te brengen. De interactieve werkvormen brengen in beweging, letterlijk maar zeker ook figuurlijk. Er ontstond een levendige uitwisseling. Een echte aanrader!"

"Een inspirerende interactieve workshop waar vaart in zit en die je zeker aan het denken zet! Met Gods mooie schepping gaat het niet goed, dus ga er ook mee aan de slag!"

"Alfred heeft ons met een aanstekelijk enthousiasme en een sprankelend hoog energieniveau meegenomen in een verkenning van de klimaatcrisis. Hoe ga je daar als gelovige mee om? Korte toelichtingen, interactieve discussies en afwisselende filmpjes maakten het een inspirerende avond!"

"Een inspirerende interactieve workshop. Ik kan wel degelijk mijn steentje bijdragen aan het opwarmen van Gods mooie schepping!"

U en jij bent van harte welkom!
Deze workshop is georganiseerd door de Protestantse gemeente te Hoek in samenwerking met de Protestantse gemeente te Terneuzen.

Dinsdag 27 februari om 19u30
Protestantse gemeente te Terneuzen, wijkgemeente De Ontmoeting,
Koninginnelaan 4, 4532 BR Terneuzen

Meer info?
Kijk op https://godindeklimaatcrisis.nl/ of vraag het aan ds. Saskia Ketelaar mobiel: 0032-487286884 of mail naar saskia.ketelaar@scarlet.be

Alvast een filmpje kijken? God in de Klimaatcrisis (link opent in Youtube)

terug