Werkgroep Diaconaat & ZWO Werkgroep Diaconaat & ZWO
Naast de vele hulpaanvragen waaraan de diaconie probeert te voldoen, zijn er bijzondere projecten waarbij vooral kinderen betrokken zijn, waaraan de gemeente via de diaconie steun geeft:

Pius Amanyire

Sinds maart 2018 heeft de diaconie een sponsorkind geadopteerd via de organisatie World Vision. Tijdens een kerkdienst was dhr. Rob Favier, ambassadeur van World Vision onze voorganger. Hij heeft toen informatie gegeven over deze organisatie. Ons sponsorkind heet Pius Amanyire en hij is geboren op 28 maart 2010. Hij woont in Kampala in Oeganda. Pius heeft nog 2 broers en 3 zussen en woont bij zijn moeder. Zijn ouders leven gescheiden. Hij helpt thuis met water halen en zit op de basisschool waar hij vreemde talen heel erg leuk vindt.

Door onze bijdrage investeren wij niet alleen in hulp voor Pius maar ook in hulp in het gebied. Beter onderwijs, schoon drinkwater en sanitair.

Via het project Nuwakot in Nepal worden 10 kinderen financieel gesteund zodat zij naar school kunnen. Ook de school zelf heeft via de giften vanuit Hoek extra’s ontvangen.

Dit project wordt via Eli van Leenen, zoon van één van onze gemeenteleden, gesteund. Hierdoor zijn de lijntjes kort en is er regelmatig informatie, o.a. met veel foto’s over hoe de financiële steun wordt gebruikt.

     

 Vanaf juni 2019 wordt het project OFWD in Gambia niet alleen financieel, maar ook met spullen o.a. sportkleding ondersteund.

 
terug