zondag 7 april 2019

Ringzondag Oostburg / Zuidzande

Datum: 
 zondag 7 april 2019
Tijdstip: 
 10:00 uur
Locatie: 
 kerk van de Protestantse gemeente “De Brug” aan het Kerkplein in Oostburg.

RINGZONDAG OP 7 APRIL IN OOSTBURG

Na de geslaagde eerste ringzondag in Zeeuws- Vlaanderen te Hoek op 17 februari jl. vindt de tweede ringzondag op 7 april as. plaats te Oostburg. Deze wordt georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente De Brug.
We komen op de genoemde datum, de vijfde zondag van de veertigdagentijd, om 10.00 uur samen voor een reguliere eredienst in de kerkzaal van De Open Haven aan het Kerkplein. Aansluitend drinken we koffie in het er tegenover gelegen Kerkcentrum.
Om 11.30 uur verplaatsen we ons weer naar de Open Haven. Daar zal dan een korte presentatie van enkele speerpunten in het actuele beleid van de kerkenraad gegeven. Die zal ongetwijfeld vragen en reactie oproepen. Aan de hand van een tweetal stellingen praten we er in groepen over door.
Om 12.15 uur verplaatsen we ons weer naar het Kerkcentrum voor een broodmaaltijd. Hierbij zal de onvolprezen, volgens een oud streekrecept bereide, ‘Eenhoornsoep’ worden opgediend. Ondertussen horen we de uitkomst van de bespreking in de verschillende groepen. Omstreeks 13.00 uur sluiten we af.
De kerkenraden van de Protestantse Gemeenten in Zeeuws- Vlaanderen worden van harte uitgenodigd om op 7 april as. minimaal twee verkenners ( kerkenraadsleden, dan wel andere gemeenteleden) naar Oostburg te willen uitzenden. Deze verkenners kunnen via hun inbreng een belangrijke bijdrage leveren aan de ontmoeting van de gemeenten in de regio en daarmee aan de vorming van de ring Zeeuws- Vlaanderen. In verband hiermee wordt van hen wordt ook gevraagd om hun kerkenraad over hun bevindingen te berichten.   
Vriendelijk verzoek aan de genoemde kerkenraden: wilt u s. v. p. voor 2 april as. aan Joyce Vercouteren (  email: joycedegardeijn@hotmail.com, tel. 0117 720220) doorgeven met hoeveel verkenners u wilt deelnemen?  Ook belangstellenden kunnen zich aanmelden.

de werkgroep voor de vorming van de ring Zeeuws- Vlaanderen: Cor- Elli de Bruin, Aart van Houweling, Arnold Scheele, Henk Siersema, Elly Tollenaar en Joyce Vercouteren
 

terug