vrijdag 3 juni 2016

Hoogste punt en eerste stenen

Datum: 
 vrijdag 3 juni 2016
Tijdstip: 
 14:00 uur
Locatie: 
 Kerk

De herbouw van de kerk die begin dit jaar van start ging, beleeft binnenkort letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Volgens de bouwplanning wordt op vrijdagmiddag 3 juni het hoogste punt bereikt. Dit moment laten we niet onopgemerkt voorbij gaan; het wordt een feestelijke middag. Om 14:00 uur is iedereen die dit moment mee wil maken welkom aan de zijde van de molen. Predikant Arie van der Maas geeft uitleg over de werkzaamheden, waarna kinderen van de Kinderkring de eerste stenen zullen leggen. Vervolgens gaat de torenspits met daarop de gerestaureerde haan omhoog. Een muzikale bijdrage wordt geleverd door muziekvereniging ENZK.

Na het bereiken van het hoogste punt is er voor de aanwezigen een glaasje bubbels. Voor de aanwezige kinderen, die o.a. via de twee basisscholen zijn uitgenodigd, is er een traktatie.


Het schema van de aannemer is aan veranderingen onderhevig en weersomstandigheden kunnen op het laatste moment nog roet in het eten gooien. De bovengenoemde datum is voorlopig. Eventuele onvoorziene veranderingen geven we tijdig door.

We zijn blij dat de bouw zo voorspoedig verloopt en dat het herrijzen van kerk en toren zich zo zichtbaar voltrekt te midden van de Hoekse dorpsgemeenschap! De planning is dat kerk en toren eind november worden opgeleverd.
 

terug