zaterdag 26 oktober 2019

Op verhaal komen – Aan de slag met contextueel bijbellezen

Datum: 
 zaterdag 26 oktober 2019
Tijdstip: 
 09.30 uur  - 14.30 uur
Locatie: 
 Kerk Protestantse gemeente te Hoek
Prijs: 
 €12,50 contant te voldoen op de dag zelf

Contextueel bijbellezen leer je vooral door het te doen, zeggen we vaak. Maar die praktijk heeft ook voeding nodig. Bijvoorbeeld door uitleg over de methode, door contextuele bijbelstudies met verschillende groepen te ervaren en door een stuk training.

Deze dag is een stap in die beweging: je krijgt informatie over de methode, we gaan samen een bijbelstudie doen o.l.v. Inge Landman (projectmedewerker Bijbel bij Kerk in Actie) én er is ruimte voor toerusting rond de vraag ‘hoe kan ik er mee aan de slag?’

De dag is geschikt voor wie al bezig is en behoefte heeft aan ondersteuning én voor wie graag een uitgebreide kennismaking wil met contextueel bijbellezen om eens een andere manier van werken te verkennen voor bijvoorbeeld je gesprekskring of bijbelstudiegroep. Wees welkom, van harte aanbevolen!

Thema van de bijbelstudie: De grenzen van zelfredzaamheid.
Zelfredzaamheid is een norm die in Nederland hoog in het vaandel staat. We leggen onszelf deze norm op, maar ook de politiek gaat uit van een model van zelfredzaamheid. Tegelijk zien we meer en meer de grenzen van die gedachte en mensen die tegen die grenzen aanlopen en het niet redden. Hoe speelt dit in onze omgeving? Wat is onze plek in dit verhaal als gelovige en als kerkgemeenschap?

Hierover gaan we in gesprek met elkaar. We ‘lezen’ onze situatie om vervolgens een bijbelverhaal met elkaar te lezen en in gesprek te gaan met de tekst.

Nadere info: ds. Aart van Houweling (avanhvdm@zeelandnet.nl)

terug