Agendapagina
« vorige  |  januari 2021  |  volgende »

Dinsdag 12 januari 2021 Kerkenraadsvergadering
Locatie: Ontmoetingsruimte
Tijdstip: 19.30 uur

 

Woensdag 13 januari 2021 Bomen over bomen
Locatie: Via Zoom
Tijdstip: 19:30 uur

Corona of niet, het daglicht neemt weer toe! De bomen lopen in de lente gewoon uit. Lichtgroene bladeren en fleurige bloesems zullen het landschap kleuren, vogels zullen hun nesten weer bouwen. De natuur volgt zo haar eigen wetten, wat er ook gebeurt. We proeven van het goede leven!

Nu ons leven door de coronamaatregelen is beperkt, gaan we op zoek naar nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten. Niet het streven naar geluk, maar investeren in relaties maakt mensen blij en dankbaar, zo leren we uit onderzoek. Daarom wil de dominee iets nieuws proberen: Zoomen over het goede leven.

Concreet mag je een mail sturen naar de dominee als je interesse hebt om op een avond achter je computer of laptop te zitten met de camera. Je krijgt een link waar je op kunt klikken en dan zien we elkaar allemaal in een klein scherm. Dominee zorgt dat er een zinvolle vraag wordt gesteld aan de hand van een foto of plaatje van bomen zodat we kunnen ‘bomen over bomen’. De drempel is dus heel laag, foute antwoorden bestaan niet. Je bent ook niet verplicht om wat te zeggen want ook luisteren is belangrijk. De metafoor van de boom helpt ons om het goede leven eenvoudig op het spoor te komen. 

Bij veel belangstelling herhalen we dit initiatief.
Mail naar: saskia.ketelaar@scarlet.be