Nieuws m.b.t. het coronavirus, update 24 maart 2020 Nieuws m.b.t. het coronavirus, update 24 maart 2020
Beste gemeenteleden en belangstellenden,
Op maandag 23 maart heeft het kabinet de maatregelen verder aangescherpt. Alle samenkomsten zijn verboden tot 1 juni en er is geen ondergrens van 100 personen.
Om als gemeente toch met elkaar verbonden te blijven, verzorgt ds. Saskia Ketelaar vanaf zondag 29 maart elke zondag een verkorte eredienst. Hierbij zijn alleen een ouderling van dienst en een lid van het beamteam aanwezig, dus geen gemeenteleden. U kunt de dienst om 10.00 uur beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl.
Als alternatief heeft u de mogelijkheid om zondagmorgen de televisiekerkdienst van de EO te volgen. Deze wordt uitgezonden op NPO2, aanvang 09.20 uur.
De diensten in de Stille Week (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag) komen te vervallen. In deze diensten gebruiken we veel symboliek en dat komt zonder beeld niet goed over. Daarbij is er in deze
periode veel aanbod op televisie.
Op woensdagavond verzorgt ds. Johan Harmanny een vesper vanuit
het kerkgebouw van de Ger. Kerk (v). Ook hier zijn geen gemeenteleden bij aanwezig. De vespers vinden plaats op woensdag 25 maart, 1 april en 8 april en beginnen om 19.15 uur. De vespers zijn te beluisteren via
www.kerkdienstgemist.nl
Het Middaggebed op dinsdagmiddag moet helaas ook vervallen. Wel is de kerk open tussen 13.00 en 15.00 uur voor gebed of het branden van een kaarsje. Uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM
gevolgd.
Mocht er in deze periode een uitvaart plaatsvinden, dan gebeurt dat in overleg met de uitvaartbegeleider. Conform de richtlijnen van het RIVM geldt een maximum aantal bezoekers van 30.
Op de website en op de kerkdeur kunt u een overzicht vinden van bijeenkomsten die zijn geannuleerd. Ook staat iedere week de zondagsbrief op de website met actuele informatie.
Als u behoefte heeft aan nadere toelichting of pastorale steun, dan kunt u contact opnemen met ds. Saskia Ketelaar of één van de pastorale ouderlingen. Wij vinden altijd tijd en eventueel een plaatsje in de kerk om met elkaar te praten.
Een meelevende groet aan u allen!
kerkenraad Protestantse gemeente Hoek
terug