Diensten tijdens de drie dagen van Pasen Diensten tijdens de drie dagen van Pasen
Zoals de viering van de zondag het begin en hoogtepunt is van de week, zo zijn de drie dagen van Pasen het hoogtepunt van het kerkelijk jaar. Zij vormen het diepe geheim van God in Jezus Christus.
Elke viering gedenken we een bijzonder moment en zal er een bijzondere dag komen. In gedachten volgen wij de laatste dagen van Jezus in Jeruzalem, van Witte Donderdag tot Paasmorgen, elk met eigen accenten, vorm en inhoud.

Op Witte Donderdag, vieren we de Maaltijd van de Heer, het begin van het driedaagse Paasfeest. Een feestelijke viering die na de tafelviering een omslag heeft naar de dreiging van de gevangenneming en kruisiging van Jezus.

Tijdens de dienst van Goede Vrijdag staat het lezen en bezingen van het lijdensevangelie centraal. We worden stil en bezinnen ons op de betekenis in onze tijd van het lijden en sterven van Jezus Christus.
In beide diensten is ds. Saskia Ketelaar onze voorganger.

Stille Zaterdag, wat heeft het evangelie op dit bijzondere moment in het jaar voor ons te betekenen? Dit jaar is er hier in de kerk geen viering.

Paasmorgen, waarin we de morgen van de Eerste dag vieren.
Een dienst waarin we volop het Licht begroeten en vieren dat het donker in deze wereld niet het laatste zal zijn! Onze eigen predikant ds. Saskia Ketelaar hoopt hierin voor te gaan.

De collecte na afloop van de dienst is bestemd:
50% kerk en pastoraat
50% diaconale doelen: Kerk in Actie, Werelddiaconaat
Deze zondag voor Libanon, een land waar heel veel vluchtelingen vanuit Syrië worden opgevangen. In het bijzonder is de collecte bestemd voor het project: Kansen voor jongeren in achterstandswijk.
 
In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Geweld, verslaving, criminaliteit, werkloosheid en gebrek aan goed onderwijs ontneemt de jongeren die er wonen elk perspectief op een betere toekomst.

Deze zondag begint met een Paasontbijt!
Nu het na twee jaar weer kan, begint de Paaszondag met een gezamenlijk Paasontbijt. Om 9.00 uur staat alles gereed! Opgeven kan via de intekenlijst aan de ingang van de kerkzaal, via scribaat@pknhoek.nl of via tel. 06-13291968.
terug